Ponedjeljak, 21 Listopad 2013 09:09

Glazbena škola pred završetkom

Prošlog tjedna, nakon intenzivnih aktivnosti od našeg dolaska u Gradsku kuću, uspjeli smo osigurati financiranje vantroškovničkih radova za završetak Glazbene škole, tako da smo u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova europske unije potpisali ugovor o daljnjem financiranju. – izjavio je gradonačelnik Vedran Neferović na konferenciji za novinare koju je danas održao sa zamjenikom Mariom Pilonom.

Financiranje završetka građevinskih radova u iznosu od oko 2,5 milijuna nije bilo riješeno, pa prema osnovnomm ugovoru taj dio financiranja bio obveza Grada Požege, koji to nije planirao, niti osigurao sredstva. – Prošlog tjedan potpisali smo ugovor o daljnjem financiranju u kojemu će Ministarstvo financirati 1,294. 000 kuna, a Grad Požega s 1, 204.000 kuna ostatka radova, što znači da će ukupna investicija će iznositi 13.149.892 plus 382. 981 kuna nadzora, koordinatora, troškova „Tekiji“ HEP-u.-

Iako smo doživljavali razne kritike ili opaske o aktivnosti i instrukcije kako bi što trebali, ti koji su to dijelili očito da nisu sami tako postupali, pa smo mi svojom aktivnošću proteklih mjeseci pokazali da želimo za dobrobit Grada Požege kontakt s Ministarstvom i uspjeli smo doći do nastavka sufinanciranja. Mislim da je to dovoljan argument za sve daljnje rasprave o tome kako je Glazbenu školu trebalo financirati.- rekao je gradonačelnik Neferović.

Trenutačno je izvode radovi na stepeništu objekta, a konačni završetak Glazbene škole bit će 15. studenog. Očekuje se da bi učenici ove škole mogli „useliti“ prije Nove godine. Ostaje još pitanje financiranja opreme. O potrebnih 4,2 milijuna kuna, za 900.000 kuna od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa proveden je natječajni postupak za nabavu informatičke opreme i tonskog studija. Preostaje još opremanje koncertne dvorane i nabava instrumenata. O tome će biti nastavljani razgovori u Ministarstvu znanosti,  obrazovanja i športa. 

Vezani sadržaji