Ponedjeljak, 21 Listopad 2013 09:07

Kestenijada i Bučijada u nedjelju

Više od 500 kilograma kestena osigurano je za 15. Kestenijadu, koja će se održati ove kestenijada plaka.jpgnedjelje, 27. listopada na parkiralištu iza Gradske kuće. O popularnosti ove manifestacije svjedoči i činjenica kako je Požeška Kestenijada, uz onu u Hrvatskoj Kostajnici, najstarija manifestacija tog tipa u Hrvatskoj.  Cilj Kestenijade je prezentacija i promocija jesenskih proizvoda karakterističnih za Požeštinu, pa će tako svi posjetitelji, osim porcije kestena, moći uživati i u drugim plodovima jeseni, kao što su mlado vino, rakija, gljive i med, a u sklopu Kestenijade ove godine održat će se i 4. Bučijada.

Početak kulturno-umjetničkog programa predviđen je za 14 sati, a do sada su se za nastup prijavili dječji vrtići, osnovne škole, plesne radionice i KUD-ovi našeg Grada. U poslijepodnevnim satima najavljen je nastup Tamburaškog sastava „Ciraki“ koji će sve posjetitelje zabavljati do 17.30. Organizator Kestenijade i Bučijade je Turistička zajednica, a pokrovitelj Grad Požega.

Vezani sadržaji

  • 15. Kestenijada okupana suncem

    U organizaciji Turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Grada Požege danas se održava 15. Kestenijada i 4. Bučijada. Sunčano jesensko posli