Petak, 12 Srpanj 2013 14:07

Odobrene potpore udrugama

Udruga Hrvatski policajac - dragovoljci i veterani Domovinskog rata, organizirala je obilježavanje obljetnice prvog sukoba s pobunjenim Srbima na području Požeštine prigodnom svečanošću kod spomenika u Kamenskoj. Za troškove njihovog djelovanja odobrena je potpora od 2.000 kuna.
Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH bila je na svečanom prijemu kod predsjednika RH dr. Ive Josipovića. Tom prigodom uručena su odlikovanja Reda hrvatskog trolista Zlatku Bošnjaku i Juri Baketariću. Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovan je 63. bataljuna ZNG-a za iskazano junaštvo njegovih pripadnika tijekom Domovinskog rata. Za troškove odlaska odobrena je potpora od 8.420 kuna.
NK Dinamo Vidovci Dervišaga organizirao je drugi memorijalni turnir za poginule hrvatske branitelje povodom 22. obljetnice osnutka 63. bataljuna ZNG-a. Za troškove obilježavanja ovog značajnog datuma iz novije povijesti požeškog kraja i šire odobrena je potpora od 5.180 kuna.
Povijesna postrojba Trenkovi panduri bila je gost na Danu općine Petrovsko. Za troškove im je odobrena potpora od 950 kuna. Požeški tamburaški orkestar održao je svečani koncert u prigodi ulaska Hrvatske u EU. Za troškove koncerta i njegovog djelovanja odobrena je potpora od 8.000 kuna.
Tehnička škola Požega provodi preko Agencije za mobilnost i programe EU dva projekta mobilnosti nastavnika i učenika u Sloveniji i Portugalu. Za dio troškova putovanja odobrena je potpora od 10.000 kuna.
Iva Radošević, studentica I. godine diplomskog studija računarstva na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku dobila je na natječaju IAESTE mogućnost odrađivanja stručne praksa u Španjolskoj. Za troškove putovanja odobrena joj je potpora od 1.500 kuna.
Streljački klub Požega dobio je od Streljačkog saveza Hrvatske organizaciju državnog prvenstva u disciplini samostrel field. Natjecat će se ponajbolji hrvatski samostreličari, višestruki prvaci svijeta i Europe. Natjecanje će se održati 13. i 14. srpnja na terenu NK Požega i Streljačkom klubu Požega. Grad Požega prihvatio je pokroviteljstvo prvenstva, uz potporu za troškove od 2.000 kuna.
Požeškom sportskom savezu odobrena su sredstva za stipendije vrhunskih sportaša za srpanj 2013. u svoti od 5.600 kuna, i to za sljedeće sportaše: Antonio Furić, vrhunski sportaš I. kategorije u body buildingu – 1.600 kuna, Zoran Špoler vrhunski sportaš I. kategorije u streljaštvu 1.600 kuna, Matej Jaroš , vrhunski sportaš I. kategorije u motociklizmu – 1.600 kuna, Tea Scania Đakić, vrhunskoj sportašici III. kategorije u kickboxingu 800 kuna.

Vezani sadržaji

  • Odobrene potpore udrugama

    Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, Podružnica Požeško-slavonske županije organizirala je prog