Nedjelja, 23 Rujan 2018 11:01

Održan treći AgroTour Slavonija - sajam poljoprivrede i seoskog turizma

U organizaciji Poljoprivredne televizije jučer se na glavnom požeškom trgu održao AgroTour Slavonija, sajam poljoprivrede i ruralnog turizma. Treći AgroTour okupio je proizvođače poljoprivrednih kultura koje nisu standardne i svakodnevno dostupne, poput uzgajivača batata, kontinentalne lavande, ljekovitog bilja, proizvođače ljutih umaka, proizvode od industrijske konoplje i slično.

Ispred organizatora sve izlagače i posjetitelje sajma pozdravio je Thomas Heinz Pandžić, te Luka Balenović, predsjednik Županijske komore Požega pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Ispred Grada Požege koji je i ove godine pružio potporu u organizaciji manifestacije posjetiteljima i izlagačima obratio se zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

- Lijepo je danas biti na našem središnjem trgu koji je, kako i samo ime kaže, mjesto gdje se oduvijek okupljalo i tržilo. Zato je ovaj sajam na pravom mjestu, u pravo vrijeme. Jesen je pred nama, a jesen je u Slavoniji uvijek bila lijepa i plodonosna, baš kako to prikazuje i ovaj sajam. - rekao je Troha.

Poljoprivredna televizija na ovaj način želi omogućiti hrvatskim poljoprivrednicima širenje svog tržišta te im pružiti priliku za predstavljanje kako građanima tako i potencijalnim poslovnim partnerima. Sajam je i ove godine obogaćen zabavnim programom, nastupima kulturno-umjetničkih društava, igrama za najmlađe, nagradama za posjetitelje i nastupima tamburaških sastava.