Četvrtak, 21 Studeni 2013 22:38

Biskup primio požeškog gradonačelnika

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu 19. studenoga Vedrana Neferovića, požeškog gradonačelnika u pratnji dr. Borislava Miličevića. Uz biskupa na susretu je sudjelovao i generalni vikar Požeške biskupije Josip Devčić. Gradonačelnik je biskupa upoznao s određenim projektima oko kojih se trudi Gradska uprava, među kojima je i završetak uređenja Glazbene škole u nekadašnjoj zgradi Vatrogasnog doma. Spomenuo je i projekte koje Grad želi ostvariti sredstvima iz fondova Europske unije, između ostalog i trg ispred požeške Katedrale.

Razgovarali su o različitim pitanjima međusobne suradnje, napose na kulturnom području na kojem postoje velike mogućnosti. Posvetili su pozornost socijalnim problemima te skrbi koju potrebnima pruža Biskupija putem Caritasa i Grad po svojim službama. U tom smislu razgovarali su i o predbožićnim programima.

Osvrnuli su se na stanje mjesta stradanja u Gradu za vrijeme II. svjetskog rata i neposredno nakon njega, ukazali na potrebu da se ona još temeljitije istraže te žrtvama iskaže poštovanje dostojnim obilježavanjem. (http://www.pozeska-biskupija.com/)

Vezani sadržaji