Mario Križanac

Mario Križanac

Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 09:46 In Novosti - SPORT Tags

Gotovo četiri stotine natjecatelja sudjelovalo je na jučerašnjem Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu u organizaciji Atletskog kluba Požega. Uz polumaraton, organizirana je i utrka građana na 5 km te utrke za djecu i to u kategorijama: predškolske djece, učenika od 1.-4. razreda te za učenike od 5.-8.razreda.

Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Požege Darko Puljašić te poželio svim sudinicima puno sreće u natjecanju i ugodan boravak u Požegi.

Na utrci su sudjelovala 394 natjecatelja iz Hrvatske (379) i šest zemalja, Bosne i Hercegovine (4), Kenye (4), Srbije, (2), Norveške (2), Mađarske (2) i Slovačke (2).

Četvrtak, 27 Rujan 2018 14:24 In Novosti - GOSPODARSTVO Tags

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega nositelj je projekta „LIPA – lokalna inicijativa za poduzetničku aktivaciju“. Projekt sufinancira Europska unija u stopostotnom iznosu od 1.225.469,67 kuna iz Europskog socijalnog fonda, iz programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, a u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2016. - 2020.
Danas je u prostoru HKG Županijske komore Požega održana početna konferencija projekta, kojoj su prisustvovali članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Požeško-slavonske županije.
Cilj projekta je utjecati na povećanje zaposlenosti aktivacijom poduzetničkih potencijala nezaposlenog stanovništva Požeško-slavonske županije. U tu svrhu provest će se niz aktivnosti za čiju su provedbu zaduženi nositelj projekta i projektni partneri: Grad Požega, Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., Pučko otvoreno učilište Obris, Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Veleučilište u Požegi.
- Drago mi je da smo se svi uključili u ovu dobru priču. U gradu Požegi trenutno je u izgradnji završna faza Poduzetničkog inkubatora, Pakrac i Pleternica sa svojim inkubatorima već su pokazali kako to može dobro funkcionirati. Mi radimo i jednu Poduzetničku zonu što je trenutno dobro za poduzetništvo, ali u ovom dijelu Grad Požega sudjeluje u projektu za budućnost, budućnost za četiri osnovne škole na našem području, za mlade koji tek trebaju razmišljati o poduzetništvu i postati poduzetnici. Moramo raditi na tome da mladima usadimo ideju kako nije teško postati poduzetnik, moramo ih educirati i razviti u njima onaj tradicionalni duh poduzetništva koji je Požega imala kao poznati obrtnički grad s puno kvalitetnih obrtnika i poduzetnika. Mladi trebaju željeti, htjeti i moći, a mi ćemo im i kroz ovaj projekt pokazati kako – to je ono što je naš cilj, jer lokalna samouprava mora se potruditi da taj duh poduzetništva ponovo zaživi u punoj snazi. - rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.
Glavna ciljna skupina projekta su nezaposlene osobe, njih osamdeset i sedam za koje se nudi niz mogućnosti poput osposobljavanja za pčelara/ku, računalnog operatera/ku, programera/ku web aplikacija, edukacije o financijskoj pismenosti te prekvalifikacije za zanimanje vozač/ica sa stjecanjem C kategorije. Predstavnici projektnih partnera čine mobilni tim koji će provesti kampanju promoviranja poduzetništva pod nazivom „Pokaži potencijal“. Kroz kampanju će biti održana motivacijska predavanja o poduzetništvu u šest većih mjesta u županiji. Zainteresiranim nezaposlenim osobama će se projektom zatim omogućiti stručna individualna savjetovanja kako bi testirali svoju poduzetničku ideju.

Ponedjeljak, 19 Ožujak 2018 09:36 In Novosti - TURIZAM Tags

Dragi čitatelji,

Grad Požega će ove godine po prvi put dobiti cjelovito brendiranje i novu kreativnu strategiju promocije Požege kao turističkog odredišta. Kao što ćete vidjeti, brandiranje nisu samo lijepi logo i simpatičan slogan. Brendiranje, ako je zaista dobro, mora prenijeti našu priču o Požegi. Priču koja pokazuje što je to posebno i drugačije u našem gradu i zašto su baš Požežani najbolji domaćini za fešte i kulturu, sport, obrazovanje, kvizove ili druženja uz odličnu hranu i piće!

Želimo čuti vaše mišljenje o Požegi i svemu onome što smatrate da trebamo istaknuti kada predstavljamo naš grad. U svrhe istraživanja, zamolit ćemo vas da zaigrate malu igru. Zamislite da je Grad Požega živa osoba, i još k tome žena. Njene godine ostavljamo na izbor vašoj mašti, a nas zanima kakva bi to osoba, po vašem mišljenju, Požega bila. Jeste li nam spremni opisati ovu slavonsku ljepoticu?

Hajdemo popričati s Požegom! 

 

ANKETA...

Utorak, 13 Ožujak 2018 07:34 In Novosti - GRAD Tags

Zbog naglog topljenja snijega i padalina došlo je do zamućenja izvorišta vode, a time i zamućenja vode za piće iznad maksimalno dopuštene koncentracije u vodoopskrbnom sustavu Požeštine.
Djelatnici Tekije d.o.o. pojačano prate stanje na cijelom području, lokaliziraju područje zamućenja, rade na ispiranju mreže, pojačano kloriraju i promptno reagiraju na sve pozive korisnika.
Molimo građane, da ukoliko primijete zamućenje vode da vodu ne koriste za piće bez prokuhavanja.

Sve ostale informacije se mogu dobiti na dežurni telefon 0800 200-088.

Obavijest Tekije d.o.o...

Petak, 01 Rujan 2017 20:49 In Novosti - OSTALO Tags

Zbog vremenskih neprilika sve aktivnosti i završna večer Aurea Festa pomiče se za nedjelju 3. rujna kada se očekuje ljepše vrijeme te kvalitetnija izvedba programa.

Ujedno, zahvaljujemo se svim gostima, građankama i građanima na razumijevanju te očekujemo što veći odaziv u nedjelju 3.rujna, kada će početak svih aktivnosti festivala biti u isto vrijeme i na istim lokacijama kako je planirano za subotu.

 

Srijeda, 07 Prosinac 2016 09:40 In Novosti - GRAD Tags

Od osnivanja Ureda za europske integracije Grad Požega prijavio se na svaki dostupan natječaj. Do sada su korišteni pretpristupni fondovi na koje su se mogli aplicirati gradovi, općine, županije i svi ostali dionici. Trenutno su u provedbi „soft“ projekti „Petica za dvoje – III. faza“ na kojemu je Grad Požega nositelj te projekt „Obrok za 5“ na kojemu je Grad partner. Kada se govori o infrastrukturnim projektima, trenutno se u provedbi nalazi projekt Energetske obnove područne škole u Vidovima te Centra za posjetitelje „Požeška kuća“.

U ovom trenutku Grad Požega ima 87,5 milijuna kuna potpuno spremnih projekata koji čekaju provedbu ili natječaj, dok je od 2013. godine do danas provedeno nekoliko desetaka projekata u vrijednosti 22 milijuna kuna.

Popis svih projekata možete pogledati u tablici ispod.

 GODINA   NAZIV PROJEKTA   ODOBRENA SREDSTVA   IZVORI SREDSTAVA 
  2013.  Spomenik fra Luki Ibrišimoviću   100.000,00  Ministarstvo kulture
  2014.  Menadžeri poslovnog razvoja  1.844.413,26  IPA predpristupni fond 
   Požeška kuća - I. faza  500.000,00  Ministarstvo turizma
   Petica za dvoje  1.399.709,55  Europski socijalni fond
   Sanacija igrališta sportsko-školske namjene  1.500.000,00  Ministarstvo regionalnog razvoja
   Rekonstrukcija Gradske knjižnice  1.500.000,00  Ministarstvo kulture
   Energetska obnova obiteljskih kuća  990.000,00  Fond za zaštitu okoliša
   Energetska obnova Gradske knjižnice  1.100.000,00  Fond za zaštitu okoliša
   Aurea fest Požega  30.000,00  Hrvatska turistička agencija
   Multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom  1.165.144,80  IPA predpristupni fond
   Energetska obnova dvorane Grabrik  566.000,00  Fond za zaštitu okoliša
 2015.  Požeška kuća - II. faza  436.100,00  Ministarstvo turizma
   Petica za dvoje - II. faza  1.627.912,50  Europski socijalni fond
   Rekonstrukcija Gradske knjižnice  1.500.000,00  Ministarstvo kulture
   Rekonstrukcija i dogradnja Gradske knjižnice i čitaonice  828.000,00  Fond za zaštitu okoliša
   Spomenik fra Luki Ibrišimoviću  50.000,00  Ministarstvo kulture
   Energetska učinkovitost O. Š. D. Cesarić i Dom Golobrdci)  458.648,50  Fond za zaštitu okoliša
   Sufinanciranje sufinanciranja "Petica za dvoje - II. faza"  91.303,10  Europski socijalni fond
   Aurea fest Požega  20.000,00  Hrvatska turistička agencija
   Cjeloviti obrok za odličnu koncentraciju  93.646,25  Ministarstvo socijalne politike i mladih
   EKO VOĆNJAK - Proizvodnja voća na ekološki način  1.299.486,59  Europski socijalni fond
   Dizajn za inkluziju  1.100.000,00  IPA predpristupni fond
   Obuka neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi  52.880,00  Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
   Thallerov ljekoviti hram  120.000,00  Ministarstvo turizma
 2016.  Rekonstrukcija zgrade za Gradsku knjižnicu  1.500.000,00  Ministarstvo kulture
   Projekt energetske obnove osnovne škole Antuna Kanižlića u Vidovcima  751.572,50  Ministarstvo graditeljstva + Fond za zaštitu okoliša
   Ljubavna promenada - Stari grad  45.000,00  Hrvatska turistička agencija
   Pomoćnici u nastavi - III faza  1.504.970,00  Europski socijalni fond
  SVEUKUPNO:    22.174.787,05  
       
Srijeda, 28 Rujan 2016 16:26 In Novosti - GRAD Tags

Požeški je gradonačelnik Vedran Neferović danas u prijepodnevnim satima posjetio požeško prigradsko naselje Komušinu, gdje su ga dočekali predsjednik mjesnoga odbora Čedomir Ćulubrk, njegov zamjenik Ivo Blažević te još nekoliko mještana, koji su čelnoga čovjeka Grada Požege upoznali s problemima njihova naselja, inače udaljenoga oko 5-6 kilometara od središnjega gradskoga trga.

- Znam da vam je asfalt glavni i najveći problem i tako je, nažalost, oduvijek. Nije realno obećati vam asfalt sada, no sigurno je da ćemo tražiti način za sufinanciranje, pogotovo kada na red dođu europski fondovi koji će pomagati izgradnju cesta, a dotad ćemo vam nastojati riješiti druge stvari. Primjerice, na proljeće ćemo vam provesti javnu rasvjetu kroz cijelo selo, mislim da je to realno. Već smo, doduše, jednim zahvatom od proljetos, kada smo javnu rasvjetu uveli u vama susjednu gradsku Ulicu Komušinski put, s tri rasvjetna stupa ušli i u Komušinu. Dakle, infrastruktura je tu, sada moramo samo isprojektirati njezin nastavak i osvijetliti cijelo selo, što vam je isto vrlo važno - kazao je gradonačelnik Neferović.

Nastavit će se uređivati poljski putovi, pojačano održavati cesta i putni kanali, a konačno će se nakon godina čekanja ići u postavljanje ograde oko cijeloga mjesnoga groblja. Lani je Komušina, podsjetimo, prvi put dobila i autobusno stajalište s nadstrešnicom, a postavljene su i table s nazivom sela, na ulazu i izlazu iz toga prigradskoga naselja. Ove im je godine, pak, Grad nabavio i trimer za košnju travnatih površina.

Ponedjeljak, 12 Rujan 2016 13:48 In Novosti - OSTALO Tags

Prema jutros objavljenim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, a na temelju 100% obrađenih redovitih biračkih mjesta, HDZ će u Saboru imati 61 mandat, Narodna koalicija 54 mandata, MOST nezavisnih lista 13, Živi zid 8 mandata, IDS 3 mandata, Koalicija rada i solidarnosti Milana Bandića 2, a HDSSB i NL Glasnović po 1 mandat.

Na području cijele V. izborne jedinice, koja obuhvaća Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko srijemsku županiju, 12 je gradova i 59 općina te ukupno 324.523 birača. U V. izbornoj jedinici najviše glasova dobio je HDZ - 47,11%, Narodna koalicija 25,22% i Most 9,50%, Živi zid 5,46%. U cijeloj V. izbornoj jedinici na izbore je izašlo 51,68 posto birača koji su najviše glasova, 18 405 ili 23,01%, dali nositelju liste Zdravku Mariću. Darko Puljašić je dobio 5 444 glasa (7,04%), Antonija Jozić 1807 glasova (2,33%), a Franjo Lucić 1746 glasova (2,25%).

Nedjelja, 10 Srpanj 2016 14:46 In Novosti - TURIZAM Tags

Nakon 63 godine, Požega je napokon dobila nove i suvremene Gradske bazene. Svečanim rezanjem vrpce simbolično je otvorena sezona kupanja na zadovoljstvo svih građana Požege, ali i onih ih okolice. Svečanosti otvaranja nazočili su brojni gosti i uzvanici – zastupnik u EU parlamentu Andrej Plenković, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, pomoćnik ministra regionalnog razvoja Davor Huška, gradonačelnici i načelnici iz Požeško-slavonske i susjednih županija te predstavnici kulturnog, sportskog i gospodarskog života.

- Ovo prvo ulaganje nakon 63 godine od kada je Požega dobila svoje bazene vrijedno je 13 milijuna kuna i bilo ga je potrebno provesti zbog standarda i vremena u kojemu živimo, zbog naših sugrađanki i sugrađana, zbog naše mladosti u gradu i svih onih aktivnosti koje se dugi niz godina provode na Gradskim bazenima, a sada će ih biti moguće realizirati na ovom modernom objektu kojim ćemo se s pravom ponositi. Sada imamo bazene s najvišim stupnjem sigurnosti i higijene, bazene s odbojkaškim i košarkaškim terenima, s uređenom okolinom i drugim pripadajućim sadržajima. Kao i na nizu drugih gradskih objekata, podižemo standard i kvalitetu i ponašamo se odgovorno prema imovini i građanima Požege.

Na mjestu dosadašnjeg dječjeg bazena izgrađen je novi bazen dimenzija 25x12 metara, dok je novi olimpijski bazen standardne veličine 50x25 metara. Novi bazen ima filtere za vodu i pročišćivaće te se neće morati prazniti kao do sada. U sklopu kompleksa Gradskih bazena napravljeno je košarkaško i odbojkaško igralište, izgrađene su nove svlačionice, sanitarni čvorovi i ugostiteljski objekt te 54 nova parkirna mjesta.

- Preuzeo sam odgovornost za ovu investiciju i izražavam zadovoljstvo izvođačem radova, projektantima, nadzorom, službama Grada Požege i svima koji su sudjelovali u ovoj izgradnji u pretekla tri mjeseca pa i u onom prethodnom periodu kada smo tražili način kako zatvoriti financijsku konstrukciju za ovaj objekt. Svi vi koji ste danas došli svjedoci ste da je ovo doista jedan reprezentativan objekt koji poboljšava kvalitetu životu u našem gradu, koji čini Požegu upravo onakvom kakva jest – mali europski grad kontinentalne Hrvatske koji pruža posjetitelju brojna blaga sa svojim gostoljubivim i srdačnim ljudima u čudesnoj kulisi mirne i zelene netaknute prirode.

Posjetitelje danas očekuje bogat sportsko-zabavni program - turnir u košarki i odbojci na pijesku te aqua aerobik koji vodi UO Plesna radionica Ilijane Lončar i koncert Lane Jurčević u večernjim satima. Cijena  ulaznice je 15 kuna, a sav današnji prihod namijenjen je za liječenje djevojčice Anamarije Bešlić iz Golobrdaca koja ima zloćudni tumor na mozgu.

Stranica 1 od 26